Silent FMI

Нашият отбор се казва Silent FMI. Името се роди, когато пътувахме към факултета в събота сутринта, за да започнем разработването на нашия проект.

В началото бяхме четирима - приятели и състуденти от 1 курс, Софтуерно инженерство. Ние сме Ники Г., Ники С., Геш и Мими – две момичета и две момчета.

Всеки от математическа гимназия в различен град, с различни знания, но една обща цел – да улесним живота си в ФМИ. Ние сме Николина Гюрова от Пазарджик, Мария Паскова от Плевен, Николай Стойков е от Ловеч и Георги Гайдаров от Велико Търново, по-късно и Невена Власева от Бургас.

Въпреки предстоящите ни контролни по Дискретни структури и Анализ, ние решихме да жертваме два дена в благото на ФМИ.

Предистория

Преди няколко седмици докато Ники разказвала на Геш идеята си за хакатона, той се сетил да направим приложение, което спира звука според зададени събития и даден лист от събития, които са добавени от потребителя. Но идеята беше това да е приложение за Android, за съжаление само Геш има някаква идея за писане на Java Android. Но в петък се сетихме, че можем да направим сайт с профил, регистрация, събития и календар, а самото приложение да тегли информацията от там и да спира звука на телефона.

Началото

И в събота сутринта беше началото – Николай и Ники писаха на PHP сайта и направиха базата данни, Геш писа на Java Android, а Мими помагаше за дизайна, докато едно момиче – Невена ( 4 курс) не дойде на вратата и попита дали ни трябва дизайнер и ние, разбира се, се съгласихме. Тя се присъедини към нашия екип и той се запълни напъллно – 5 човека. Тя видя какво беше направено до тук по дизайна и заедно с Мими измислиха стила на сайта. Според всички ни той стана страхотен и е един страхотен завършек на целия проект. В събота повече от 12 часа всички писаха код и вечерта доста изморени всички се прибрахме да поспим. Кои спаха, кои мислеха само и единствено за проекта, ние си знаем.

В неделя се събрахме отново сутринта и ни оставаше малко да до реализирането на идеята. Имаше доста неща, които трябваше да направим и за щастие мислим, че до голяма степен успяхме. Имаме и много идеи за бъдещо развитие, което наистина много се надяваме да има.

За приложението

Приложението, което искаме да реализираме е мобилно приложение, което спира звука на телефона според зададени събития. Би било много хубаво ако след време го свържем със сайт, в който е вкарана цялата програма във факултета. Надяваме се някой друг от отборите да имат подобен проект.

download